Ray-Ban

De iconische Ray-Ban brillen.

De meest gekende bril, met een diversiteit aan de modellen. De verkrijgbare modellen zijn Ray-Ban Wayfarer, Ray-Ban Clubmaster, Ray-Ban Jakie Ohh, Ray-Ban Aviator (de piloten zonnebril), Ray-Ban Justin, Ray-Ban round.

Ook de Ray-Ban Gatsby collectie is erg populair, gekenmerkt door de dubbele neusbrug. Ray-Ban heeft ook een houten variant van de Wayfarer.

Ray-Ban blijft innoverend, zo hebben ze nu ook ultra fijne en lichte modellen van de gekende classics zoals de Wayfarer Light Ray titanium.

Nieuw voor de zomer van 2017 is de Ray-Ban General, een eerbetoon aan het iconische model van 1987. Iets vierkanter dan de klassieke Ray-Ban pilotenbril met een iets gedurfdere dubbele neusbrug.

Ook kinderen kunnen Ray-Ban zonnebrillen dragen. De Ray-Ban Kids maakt het voor de kinderen ook leuk om een zonnebril te dragen, net zoals papa of mama.

Ray Ban 05
Logo

Geschiedenis.

Ray-Ban werd geïntroduceerd aan het grote publiek in 1937 door het Amerikaanse bedrijf Bausch & Lomb. Deze verkocht het bedrijf in 1999 door aan de Luxottica groep.

De naam Ray-Ban komt van het Engels en betekent "lichtstralen bannen". 

Het was de Amerikaanse luchtmacht die Bausch & Lomb de opdracht gaf een piloten zonnebril te ontwikkelen (de “Aviator”). 

Ray Ban 04 Optisch